Bagage meenemen op de motor

Wanneer je veel op de motor zit en ook lange afstanden aflegt is het belangrijk dat je al je bagage kunt meenemen. Wij gaan zelf vaak met de motor op vakantie naar het buitenland. Veel mensen vragen zich dan af hoe we alles meenemen en of we niet liever met de auto gaan. Het antwoord is nee! Als echte motorliefhebbers gaan mijn vrouw en ik liever met de motor weg. Van te voren plannen we erg goed in wat we allemaal willen meenemen en we hebben diverse tassen waarin alles prima past.

Tanktas – Een tanktas bevestig je op de tank van de motor en is ontzettend handig. Ik heb zelf een tank van metaal en kan de tanktas met magneten vast zetten. Het voordeel is dat je de tas snel en makkelijk van de motor kunt afhalen en weer terug kunt plaatsen. Je hebt verschillende maten en modellen. Ik heb zelf de Alpinestars Tech Aero tanktas en vind dat de tas en sportief uit ziet. Dit was voor mij een echte must, want ik vind het erg zonde als je op een mooie motor zit en dan van die saaie, oubollige tassen bij je hebt.

Zadeltas – Ook een zadeltas is erg handig wanneer je veel bagage moet meenemen. Ik heb zelf een Oxford RT30 Switch tailpack zadeltas. Een super handig model van goede kwaliteit.  Op de tassen zitten reflecterende delen voor een betere zichtbaarheid en er zit een uitneembare waterdichte voering bij.bagage

Uiteraard is het belangrijk om je vakantie op de motor van te voren goed te plannen. Zorg dat je altijd genoeg  motorkleding mee neemt voor zowel goed weer als slecht weer. Zorg ook dat je motor goed is onderhouden en dat je banden nog goed zijn. Uit ervaring weet ik dat het ook erg fijn is als je van te voren een route uitstippelt en weet waar je tussendoor wilt overnachten. Deze zomer gaan we op vakantie naar Franse Ardennen en ik heb er nu al heel veel zin in. Heb je nog handige tips voor mijn vakantie? Laat het weten!